Kremalı Kek Tarifi
Kremalı Kek tarifi: Kremalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kremalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya için:
- 4 adet yumurta
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı soğuk su
- 1+1/4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbet için:
- 1/2 paket krema
- 1/2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1/2 çay bardağı şeker
Çikolatalı pudding için:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 50 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Kremalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Önce pandispanyayı yaparak işe başlayalım. Fırını 165 derecede ısıtın.
- Yumurta sarısını ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Beyazları tek başına kar haline gelene dek, sarıları da şekerle iyice pürüzsüz hale gelene dek çırpın.
- Rengi açılan ve krema kıvamına gelen yumurta sarılarına su ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- Bütün kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek bir kaba alın.
- Kuru malzemeleri yumurta sarısına ekleyin ve alttan üste çok karıştırmadan, sadece unlar gözden kaybolana dek karıştırın.
- Son olarak yumurta aklarını da 2 partide unlu karışıma ekleyin. Çok karıştırmayın ki sönmesinler.
- Karışımı, dibini yağladığınız bir fırın kabına dökün ve fırına verin. 30-35 dakika arası pişirin
- Pandispanya pişerken pudingi hazırlayın. Sütün 1 çay bardağı kadarını kenara alıp gerisini bir tencereye dökün.
- Unu ve kakaoyu eleyerek süte ekleyin.
- Şekeri de ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
- 1 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı sütte çözdürüp onu da tencereye dökün.
- Kıvam alana kadar karıştıra karıştıra pişirin.
- Bitter çikolata ve tereyağı küp küp kesin.
- Kıvama gelince ocaktan alın, içerisine bitter çikolata ve tereyağı ekleyerek bir mikser yardımıyla en az 5 dakika çırpın. Sıcaklıkta tereyağ ve çikolata eriyecek, mikser ise pudinge hacim ve akışkanlık verecek.
- Kekinizi fırından çıkarın ve bir kenara alın.
- Bu arada şerbet malzemelerini bir sos tenceresine alıp kaynama noktasına getirin. Kaynayınca altını kısın ve 2-3 dakika tıkırdamada bırakın.
- Şerbeti sıcakken kekin üzerine dökün.
- Kek, kremalı şerbeti emdikten sonra üzerine çikolatalı pudingi eşit ve düzgün biçimde yayın.
- Servis etmeden önce en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
Kremalı Kek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz servis sırasında krem şantiyle süsleyebilirsiniz.