Kremalı Kanlıca Mantarı Kavurması Tarifi
Kremalı Kanlıca Mantarı Kavurması tarifi: Kremalı Kanlıca Mantarı Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Kanlıca Mantarı Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Kanlıca Mantarı Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram yaban mantarı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da eritilmiş tereyağı)
- 4 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı (silme) muskat cevizi rendesi
- 50 mililitre beyaz şarap
- 100 mililitre krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
Kremalı Kanlıca Mantarı Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Kanlıca mantarlarını önce bir fırça yardımıyla temizleyin. Çok kirli olanları nemli kağıt havlu ile temizleyin. Boylamasına ince dilimleyerek kenara ayırın.
- Soğanları ince piyaz şeklinde doğrayın.
- Tavanıza zeytinyağı ekleyin.
- Soğanları ekleyin. Üzerine tuz serperek hafif pembeleşinceye kadar kavurun. İnce dilimlediğiniz mantarları ekleyerek kavurmaya devam edin. Hafif kızaran mantarlara beyaz şarabı ekleyip altını kısın.
- Mantarlar suyunu çektiğinde kremayı , muskat rendesini ve karabiberi ekleyin. 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Kremalı Kanlıca Mantarı Kavurması tarifinin püf noktası nedir?
Çok topraklı mantarları suyun altından geçirip, tekrar bir bez veya kağıt havlu ile silin. Mantarları çok su çekeceklerinden ve lezzetleri yoğunluğunu kaybedeceği için yıkamamanızı öneririm.
Kremalı Kanlıca Mantarı Kavurması tarifi için servis önerisi
Bir dilim kızarmış köy ekmeğiyle servis edebilirsiniz.