Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Kabak Çorbası Tarifi

Kremalı Kabak Çorbası

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi

Kremalı Kabak Çorbası tarifi: Kremalı Kabak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Kabak Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Kabak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kabak içi (ya da elinizde ne kadar varsa- ya da 2 tam kabak)
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1-2 yemek kaşığı pirinç (ya da bulgur)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 paket krema (evde yoksa 2 yemek kaşığı tereyağ da olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kremalı Kabak Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Kabak içlerini, soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış patates, zeytinyağı, tuz- karabiber, ortadan ikiye bölünmüş soğan, yıkanmış pirinci tencereye alın üzerine kaynamış su ben bir önceki tarifte kabakları haşlamıştım -bu haşlama suyunu kullandım) ilave ederek orta ateşte patatesler iyice yumuşayıncaya dek pişirin.
  • Piştikten sonra içerisinden soğanları çıkarın. (Sadece lezzet vermesi için kullanıyoruz.) El blender yardımı ile pürüzsüz olana dek çekin.
  • İçerisine krema yada tereyağını da ekleyerek 1-2 tıkırdattıktan sonra ocaktan alın. Bol dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025