Kremalı Kabak Çorbası Tarifi
Kremalı Kabak Çorbası tarifi: Kremalı Kabak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Kabak Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Kabak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kabak içi (ya da elinizde ne kadar varsa- ya da 2 tam kabak)
- 2-3 adet patates
- 1 adet küçük boy soğan
- 1-2 yemek kaşığı pirinç (ya da bulgur)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 paket krema (evde yoksa 2 yemek kaşığı tereyağ da olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kremalı Kabak Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kabak içlerini, soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış patates, zeytinyağı, tuz- karabiber, ortadan ikiye bölünmüş soğan, yıkanmış pirinci tencereye alın üzerine kaynamış su ben bir önceki tarifte kabakları haşlamıştım -bu haşlama suyunu kullandım) ilave ederek orta ateşte patatesler iyice yumuşayıncaya dek pişirin.
- Piştikten sonra içerisinden soğanları çıkarın. (Sadece lezzet vermesi için kullanıyoruz.) El blender yardımı ile pürüzsüz olana dek çekin.
- İçerisine krema yada tereyağını da ekleyerek 1-2 tıkırdattıktan sonra ocaktan alın. Bol dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.