Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi
Kremalı Ispanak Çorbası tarifi: Kremalı Ispanak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Ispanak Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kremalı Ispanak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram körpe ıspanak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1/2 su bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kremalı Ispanak Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Bol suda yıkadığınız körpe ıspanak yapraklarının suyunu süzdürdükten sonra mümkünse salata kurutucusunda kurutun.
- Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
- Arzuya göre elinizle küçük parçalara ayırdığınız körpe ıspanak yapraklarını tencereye aktarın ve soğanlarla birlikte kavurmayı sürdürün.
- Çorbaya tadı ve kıvamını verecek olan unu kattıktan sonra kokusu çıkıp, renk alana kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
- Taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu ilave edin. Sıcak durumda olan tavuk suyunu azar azar tencereye aktarın. Unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Kıvam almaya başlayan çorbaya kesilmemesi için kremayı azar azar ekleyin, çorbanın altını kıstıktan sonra hızlıca karıştırın. Taneli bir çorba olmasını arzu etmiyorsanız çorbayı bu aşamada blenderdan geçirin.
- Bu şekilde 5 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis kaselerine paylaştırın ve sevdiklerinizle paylaşın.
Kremalı Ispanak Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı ekledikten sonra çorbayı kısık ateşte, kaynatmadan pişirmeye özen gösterin.