Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi
Kremalı Ispanak Çorbası tarifi: Kremalı Ispanak Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Ispanak Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kremalı Ispanak Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram  körpe ıspanak
 - 4 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 adet  büyük boy kuru soğan
 - 2 yemek kaşığı  un
 - 4 su bardağı  sıcak tavuk suyu
 - 1/2 su bardağı  krema
 - 1 tatlı kaşığı  taze çekilmiş tane karabiber
 - 1 çay kaşığı  tuz
 
Kremalı Ispanak Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Bol suda yıkadığınız körpe ıspanak yapraklarının suyunu süzdürdükten sonra mümkünse salata kurutucusunda kurutun.
 - Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
 - Arzuya göre elinizle küçük parçalara ayırdığınız körpe ıspanak yapraklarını tencereye aktarın ve soğanlarla birlikte kavurmayı sürdürün.
 - Çorbaya tadı ve kıvamını verecek olan unu kattıktan sonra kokusu çıkıp, renk alana kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
 - Taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu ilave edin. Sıcak durumda olan tavuk suyunu azar azar tencereye aktarın. Unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
 - Kıvam almaya başlayan çorbaya kesilmemesi için kremayı azar azar ekleyin, çorbanın altını kıstıktan sonra hızlıca karıştırın. Taneli bir çorba olmasını arzu etmiyorsanız çorbayı bu aşamada blenderdan geçirin.
 - Bu şekilde 5 dakika daha pişirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis kaselerine paylaştırın ve sevdiklerinizle paylaşın.
 
Kremalı Ispanak Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı ekledikten sonra çorbayı kısık ateşte, kaynatmadan pişirmeye özen gösterin.