Kremalı İncirli Muhallebi Tarifi
Kremalı İncirli Muhallebi tarifi: Kremalı İncirli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı İncirli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Kremalı İncirli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı kek (ya da aynı oranda kakaolu bisküvi)
- 8-9 adet kuru incir
- 1/3 su bardağı fındık içi
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
Üzeri için:
Kremalı İncirli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Kekleri (ya da bisküvileri) rondodan geçirerek toz haline getirin.
- İncirleri 15 dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra sütle birlikte rondodan geçirin.
- Fındıkları da çok ince olmayacak şekilde rondada çekin.
- Daha sonra keki, inciri ve fındığı bir kaba alın ve yoğurun.
- Karışımı, içerisine Hindistan cevizi serptiğiniz düz bir tepsi ya da cam kaba dökün ve üzerini spatula yardımıyla düzleyin.
- Kremayı iyice çırpın ve karışımın üzerine yayın.
- Buzdolabında yaklaşık 45 dakika soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kesip, üzerini fındık parçalarıyla süsleyerek servis edin.
Kremalı İncirli Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Tatlınızı buzdolabında ne kadar uzun bekletirseniz o kadar lezzetli olacaktır.
Kremalı İncirli Muhallebi tarifi için servis önerisi
Tatlınızı servis kaselerinizin içine Hindistan cevizi üzerine kekli karışım ve krema ilave ederek soğumaya bırakabilir, ardından üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.