Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı İncirli Muhallebi Tarifi

Kremalı İncirli Muhallebi

Kremalı İncirli Muhallebi Tarifi

Kremalı İncirli Muhallebi tarifi: Kremalı İncirli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı İncirli Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı İncirli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı kek (ya da aynı oranda kakaolu bisküvi)
  • 8-9 adet kuru incir
  • 1/3 su bardağı fındık içi
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi

Üzeri için:

  • 200 ml. krema

Kremalı İncirli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Kekleri (ya da bisküvileri) rondodan geçirerek toz haline getirin.
  • İncirleri 15 dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra sütle birlikte rondodan geçirin.
  • Fındıkları da çok ince olmayacak şekilde rondada çekin.
  • Daha sonra keki, inciri ve fındığı bir kaba alın ve yoğurun.
  • Karışımı, içerisine Hindistan cevizi serptiğiniz düz bir tepsi ya da cam kaba dökün ve üzerini spatula yardımıyla düzleyin.
  • Kremayı iyice çırpın ve karışımın üzerine yayın.
  • Buzdolabında yaklaşık 45 dakika soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kesip, üzerini fındık parçalarıyla süsleyerek servis edin.

Kremalı İncirli Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Tatlınızı buzdolabında ne kadar uzun bekletirseniz o kadar lezzetli olacaktır.

Kremalı İncirli Muhallebi tarifi için servis önerisi

Tatlınızı servis kaselerinizin içine Hindistan cevizi üzerine kekli karışım ve krema ilave ederek soğumaya bırakabilir, ardından üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025