Kremalı Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Kremalı Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi: Kremalı Havuçlu Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Havuçlu Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kremalı Havuçlu Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet büyük boy rendelenmiş havuç
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz içi
- 2 çay kaşığı tarçın
Kreması İçin:
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket krem şanti (çırpılmış)
- 3 yemek kaşığı labne
Kremalı Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kapta güzelce çırpınız. Daha sonra üzerine sıvı yağı ekleyip tekrardan çırpınız.
- Bir elek yardımıyla unu, kabartma tozunu, vanilya ve tarçını ekleyip bir spatula ile karıştırınız.
- En son olarak rendelenmiş havuç ve cevizi ekleyip tüm malzeme birbirine geçene denk güzelce karıştırıp yağlanmış fırın kabına hamuru boşaltınız.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika kontrollü pişiriniz.
- Kreması için: Sütü, unu ve şekeri bir tencereye alıp karıştırınız ve ocağa alınız.
- Orta ateşte koyulayana denk pişiriniz. Piştikten sonra ocaktan alınız. Soğumaya bırakınız.
- Soğuyan muhallebinin içerisine çırpılmış kremşantiyi ve labneyi ekleyip güzelce karıştırınız.
- Pişen kekinizi mümkünse 1 gece veya 5-6 saat dinlendirdikten sonra 3 eşit parçaya bölünüz. Her bir katına hazırlamış olduğunuz kremayı eşit miktarda koyunuz.
- En son katına da kalan kremayı ekleyip üzerine ceviz parçacıkları serpip 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kremalı Havuçlu Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekinizi bir gece dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.