Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Havuçlu Kek Tarifi

Kremalı Havuçlu Kek

Kremalı Havuçlu Kek Tarifi

Kremalı Havuçlu Kek tarifi: Kremalı Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Havuçlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet orta boy havuç
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 paket toz vanilyalı puding
  • 1 su bardağı süt

Kremalı Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları soyup rondodan geçirin.
  • Cevizleri iri kalacak şekilde rondodan geçirin.
  • Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Karışıma yağ ve vanilya özünü ekleyin.
  • Unu kabartma tozu ve tarçınla elekten geçirip ekleyin.
  • Son olarak havuç ve cevizi ekleyip iyice karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış kek kalıbına güzelce yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra fırından çıkan kek soğurken hazır toz pudingi sütle çırpıp hazırlayın. Keki soğuduğunda üzerine yayın ve dilimleyerek servis edin.

Kremalı Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kek karışımı oldukça koyu bir kıvamda oluyor. Size çok koyu gelirse merak etmeyin normal kıvamı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025