Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Havuçlu Kek Tarifi

Kremalı Havuçlu Kek

Kremalı Havuçlu Kek Tarifi

Kremalı Havuçlu Kek tarifi: Kremalı Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Havuçlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 4 adet rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti

Kremalı Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • Sıvı yağ ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Daha sonra kuru malzemeler de ilave edilir ve harç alttan üste doğru bir spatula yardımıyla karıştırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kek pişirilir.
  • Muhallebi yapar gibi krem şanti hariç tüm malzemeler karıştırılarak ocağa alınır. Kıvam alana kadar sürekli karıştırılır. Kıvam alıp kaynayınca muhallebi ocaktan alınır.
  • Krem şanti, paketteki talimatlara göre hazırlanır. Soğuyan muhallebinin içerisine eklenip karıştırılır. Afiyet olsun.

Kremalı Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kek hazır olduktan sonra mutlaka dinlendirilmelidir. En az 2 saat buzdolabında olmalı, aksi halde krema akışkan oluyor.

Kremalı Havuçlu Kek tarifi için servis önerisi

Süslemesi için şekil verdiğiniz havuçları ve maydanoz yapraklarını kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025