Kremalı Havuçlu Kek Tarifi
Kremalı Havuçlu Kek tarifi: Kremalı Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
- 4 adet rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
Kremalı Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Sıvı yağ ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Daha sonra kuru malzemeler de ilave edilir ve harç alttan üste doğru bir spatula yardımıyla karıştırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kek pişirilir.
- Muhallebi yapar gibi krem şanti hariç tüm malzemeler karıştırılarak ocağa alınır. Kıvam alana kadar sürekli karıştırılır. Kıvam alıp kaynayınca muhallebi ocaktan alınır.
- Krem şanti, paketteki talimatlara göre hazırlanır. Soğuyan muhallebinin içerisine eklenip karıştırılır. Afiyet olsun.
Kremalı Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek hazır olduktan sonra mutlaka dinlendirilmelidir. En az 2 saat buzdolabında olmalı, aksi halde krema akışkan oluyor.
Kremalı Havuçlu Kek tarifi için servis önerisi
Süslemesi için şekil verdiğiniz havuçları ve maydanoz yapraklarını kullanabilirsiniz.