Kremalı Havuçlu Kek Tarifi
Kremalı Havuçlu Kek tarifi: Kremalı Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Kremalı Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı karbonat
- 4 adet havuç
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Kreması için:
- 150 gram taze peynir
- 70 gram labne
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Kremalı Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve sıvı yağı karıştırma kabına alın ve 4 dakika çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyin çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, tarçın, vanilya) ekleyip çok az çırpın.
- En son havucu ekleyip karıştırın.
- İki adet yağlı kağıt serili kalıplara harcı paylaştırın.
- 180 derecelik fırında pişirin (kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz).
- Krema için: Tam yağlı taze peyniri ve labneyi karıştırma kabına alıp çırpın.
- Üzerine pudra şekerini, küp küp doğradığınız tereyağların yarısını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Tereyağların kalan yarısını da ekleyip çırpın. Tereyağı tamamen karışmalı. Kremayı kenarda bekletin.
- Pişen kekleri çemberden çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekleri ortadan ikiye kesin toplam 4 adet kek olacak.
- En alta keki koyun üzerine kremadan sürün aynı işlemi kekler bitene kadar uygulayın.
- Havuçlu kremalı pastanızı soğumaya bırakın. Afiyet olsun.