Kremalı Havuçlu Kek Tarifi
Kremalı Havuçlu Kek tarifi: Kremalı Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kremalı Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş) (veya fındık içi)
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Kremalı Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce yumurta ve şekeri beyaz krema gibi olana dek mikserle çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekliyoruz, karıştırmaya devam ediyoruz. Tarçınımızı da ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
- Unumuzu ve kabartma tozuyla vanilyayı da ekledikten sonra çok katı olmayacak bir hamur elde edince mikseri bırakıp bir spatula yardımıyla fındık veya ceviz içimizi ve havucumuzu ekliyoru, hamurumuzla güzelce karıştırıyoruz. Kalıbımızı yağ ile yağlayıp unladıktan sonra hamurumuzu döküp fırına veriyoruz. 180 derece fırında içi çiğ kalmayana dek pişiriyoruz.
- Kekimiz fırındayken kremamız için süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp krema kıvamını alana dek karıştırıyoruz, fokurdamasına çok müsaade etmeden ocaktan alıyoruz ve tereyağıyı ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Kek fırından çıkınca üzerine veya kekimizi ortadan ikiye bölüp kremamızı döküyoruz.İsterseniz keki tamamen de kaplayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kremalı Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Eğer pişirme kabınızı biraz unlarsanız kekinizin kalıba yapışmasını engellemiş olursunuz. Keki fırına verdiğinizde ilk 20 dakika fırını açmamanız kekinizin güzel kabarmasını sağlayacaktır.