Kremalı Havuçlu Cevizli Kek Tarifi
Kremalı Havuçlu Cevizli Kek tarifi: Kremalı Havuçlu Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Havuçlu Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Havuçlu Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı ceviz
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı tam buğday unu
- 1 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tarçın
Kreması için:
- 2-3 yemek kaşığı labne (dilediğiniz kadar)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (dilediğiniz kadar)
Kremalı Havuçlu Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları soyup 3 e bölerek rondoda çekelim.
- Cevizlerimizi rondoda çekelim.
- Bir kapta yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
- Yumurta ve şekerin üstüne süt, sıvı yağ, vanilin, tarçın ve kabartma tozunu ekleyip hepsi karışması için kısaca tekrar çırpalım.
- Karışımın üstüne unu ekleyip tahta kaşıkla bir tur karıştıralım. Havuç ve cevizleri ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirelim.
- Kreması için; istediğiniz kadar labneye şeker zevkinize göre pudra şekeri ekleyip bir tur mikserleyelim.
- Kekiniz üzerine krema dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kremalı Havuçlu Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Keki beyaz unla da yapabilirsiniz. O halde un miktarını daha fazla kullanın. Fırına koymadan önce çok yoğun olmayacak şekilde ayarlayın. Tarçın tadı sevmeyenler kullanmayabilir.