Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi
Kremalı Fırın Sütlaç tarifi: Kremalı Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kase
Kremalı Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 kilogram süt
- 2 paket krema
- 100 gram pirinç
- 1 adet yumurta sarısı
- 30 gram mısır nişastası
- 300 gram şeker
- 1 çimdik tuz
Kremalı Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve kremayı derin bir tencere alarak yaklaşık 1-1,5 saat kaynatın. (Nerdeyse 3/4 oranına inene, sütün içindeki su oranı buharlaşana kıvamı koyulaşıp sarılaşana kadar)
- Bu aşamada sütten 1 kase köşeye ayırın. İçerisine yıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyin ve pirinçler yumuşayana dek pişirin.
- Ayrı bir kasede nişastayı yumurta sarısı ve soğumuş olan ayırdığınız sütle güzelce çırpın.
- Pirinçli süt karışımına azar azar sürekli karıştırmaya devam ederek dökün.
- Göz göz olduktan sonra şekerini ekleyin, biraz daha kaynatın ve altını kapatın.
- Kaselere aldıktan sonra üstlerinin kabuk bağlaması için 30 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
- Fırını önceden 240 derece fansız üst ızgara ayarında ısıtın. Sütlaçları fırın tepsisine alın, yarısına gelecek kadar su ekleyerek üstleri güzelce kızarana dek pişirin, Afiyet olsun.
Kremalı Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Benim gibi ağzınıza büyük pirinç parçaları gelmesinden hoşlanmıyorsanız sütlacın tencerede pişme işlemi tamamlandıktan sonra servis kaselerine almadan önce hafifçe el blender yardımı ile çekerseniz şahane bir kıvam oluyor.