Kremalı Ev Yapımı Fettuccine Tarifi
Kremalı Ev Yapımı Fettuccine tarifi: Kremalı Ev Yapımı Fettuccine için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Ev Yapımı Fettuccine nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Ev Yapımı Fettuccine yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 adet misket limon kabuğu
- 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ıspanak püresi
- 3 su bardağı un (gerekirse aldığı kadar ekleyin)
Pırasalı Harç İçin:
- 2 sap pırasa
- 5-6 adet mantar
- 1 çay bardağı çiğ krema
- 1 diş sarımsak
Kremalı Ev Yapımı Fettuccine tarifi nasıl yapılır?
- Ispanak, çok az su eklenerek haşlanır ve püre haline getirilir.
- Hamur için gerekli olan tüm malzemeler bir karıştırma kabına konularak mantı hamurundan çok az daha yumuşak bir hamur hazırlanır ve hamur bezelere ayrılır.
- Çok ince olmayacak şekilde açılarak uygun bir zemin üstüne, açılan tüm makarna yufkaları dizilir ve kuruması için yaklaşık 2-3 saat bekletilir. (daha hızlı kuruması için ara ara ters yüz etmeyi unutmayın)
- Kesilebilecek sertliğe ulaşınca her bir yufka, bıçak yardımıyla önce 3 parmak kalınlığında şeritlere ayrılır.nArdından kesilen şeritler üst üste konarak fettucini makarna kalınlığında kesilir.
- Uygun bir tencerede tıpkı makarna haşlanır gibi haşlanır. Ayrı tavaya çok az zeytinyağı konur üzerine çok ince doğranmış pırasalar ve mantarlar alınır.
- Orta ateşte katıştırılarak sotelenir. Ardından 1 çay bardağı çiğ krema, sarımsak ve çok az kaşar rendesi eklenir. Krema kıvam alana dek pişilir.
- Tuz karabiber ve taze fesleğen eklenir. Haşlanmış ve suyu süzülmüş makarnalar bu harca eklenir ve 1-2 dakika daha karıştırılıp altı kapatılır. Üzerine parmesen ve misket limon rendesi serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.