Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası Tarifi
Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası tarifi: Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram mantar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1,5 litre sıcak su
- 1 paket krema
- 1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
- 1 tutam tuz
Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağ ve tereyağını orta ateşte, uygun büyüklükte bir tencereye alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, temizleyip küp küp doğradığınız mantarları ilave edip sotelemeye başlayın.
- 5-10 dakika arası kavurduğumuz ve suyunu salmaya başlayan. Mantarlara sarımsakları da ekleyin ve suyunu çekene kadar 5-10 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Ardından ununu ekleyerek, bir kaç dakika kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra bir taraftan sürekli karıştırarak çorbanın sıcak suyunu ve damak zevkinize göre tuzunu da ekleyin.
- Karıştırmayı bırakmadan, yaklaşık 20 dakika kadar pişirmeye devam edin.
- Çorba kaynamaya başlayınca altını birazcık kısarak ve yine karıştırarak, yavaşça kremasını ekleyin.
- 5 dakika kadar krema ile bütünleşmesini sağladıktan sonra altını kapatın ve son aşamada dereotunu da ekleyerek, güzelce karışmasını sağlayın. Afiyet olsun.