Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası

Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası tarifi: Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1,5 litre sıcak su
  • 1 paket krema
  • 1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 tutam tuz

Kremalı Dereotlu Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvı yağ ve tereyağını orta ateşte, uygun büyüklükte bir tencereye alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, temizleyip küp küp doğradığınız mantarları ilave edip sotelemeye başlayın.
  • 5-10 dakika arası kavurduğumuz ve suyunu salmaya başlayan. Mantarlara sarımsakları da ekleyin ve suyunu çekene kadar 5-10 dakika daha sotelemeye devam edin.
  • Ardından ununu ekleyerek, bir kaç dakika kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra bir taraftan sürekli karıştırarak çorbanın sıcak suyunu ve damak zevkinize göre tuzunu da ekleyin.
  • Karıştırmayı bırakmadan, yaklaşık 20 dakika kadar pişirmeye devam edin.
  • Çorba kaynamaya başlayınca altını birazcık kısarak ve yine karıştırarak, yavaşça kremasını ekleyin.
  • 5 dakika kadar krema ile bütünleşmesini sağladıktan sonra altını kapatın ve son aşamada dereotunu da ekleyerek, güzelce karışmasını sağlayın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025