Kremalı Çilekli Pasta Tarifi
Kremalı Çilekli Pasta tarifi: Kremalı Çilekli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Çilekli Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kremalı Çilekli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 4 adet yumurta
- 110 gram toz şeker
- 60 gram Tereyağı
- 120 gram un
Krema İçin:
- 400 mililitre Krema
- 60 gram pudra şekeri
İçi İçin:
- 1/2 çay bardağı su
- 40 gram toz şeker
- 600 gram çilek
Süslemek İçin:
- 50 gram file badem (kavrulmuş)
- 1 yemek kaşığı bal (ısıtılmış)
- 3 yaprak nane
Kremalı Çilekli Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kek için bir kap içerisinde su kaynatın ve ocaktan alın. Suyun üzerine cam bir kase koyun, yumurtaları ve şekeri 3 dakika mikserle çırparak ısıtın.
- Isınan yumurtaları suyun üzerinden alın. Başka bir cam kaba Sütaş Tereyağı'nı koyup erimesi için sıcak suyun üzerinde bekletin.
- Isınan yumurta ve şekeri 8 dakika kadar çırpın.
- Unu en az 3 defa eleyin ve karışıma ekleyip spatula ile 20-25 defa, alttan üste harmanlayın.
- Son olarak erimiş Sütaş Tereyağı'nı ekleyin ve 20-25 kez daha harmanlama işine devam edin.
- 18 santimetre çapında bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Fırını 170 derecede fanlı olarak ısıtın. Karışımı kek kalıbına koyun ve kızarana kadar, 30-35 dakika fırınlayın.
- Kek fırındayken Sütaş Krema ve pudra şekerini sertleşene kadar, yaklaşık 10-15 dakika mikser ile çırpın. Hazır olan kremayı 3 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Fırından çıkan keki tamamen soğuyana kadar, yaklaşık 3 saat oda sıcaklığında bekletin.
- Çileklerin yarısını ortadan ikiye kesin, kalanlarını da bütün olarak süslemek için kenarda bekletin.
- Soğuyan kekin koyu renk almış kısımlarını daha beyaz bir pasta elde etmek için bir bıçakla ya da elinizle kopararak temizleyin.
- Keki enlemesine 3 eşit parçaya bölün. Islatmak için su ve şekeri karıştırın.
- İlk kata önce şekerli suyu hafifçe sürün. Üzerine ince bir kat krema sürün.
- Yarım çilekleri yerleştirin ve araları dolduracak şekilde bir kat daha krema ekleyin.
- İkinci kat keki yerleştirip işlemi tekrarlayın. Üçüncü kat keki yerleştirip pastanın üzerini ve kenarlarını krema ile sıvayın.
- Bu işlemden sonra kalın ya da fazla olan kremayı spatula ile sıyırın. Pastanın kenarlarını bademlerle kaplayıp pastayı buzdolabına kaldırın ve en az 12 saat dinlendirin.
- Pastayı servis etmeden önce üst kenarlarını çırpılmış krema ile dekoratif olarak süsleyin.
- Bütün çilekleri yerleştirin, çilekleri hafif ısıtılmış bal ile parlatın ve birkaç nane yaprağı ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.