Kremalı Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Kremalı Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Kremalı Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kremalı Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Alt katman için:
- 1 kilogram bal kabağı
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1 paket petibör bisküvi
- 1/2 su bardağı fındık
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
Üstü için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt
Kremalı Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabağı, şeker ve suyla birlikte suyu kalmayana kadar pişirilir, soğutulur ve ezilir. Bisküvi elle kırılır. Bal kabağına bisküvi, fındık, Hindistan cevizi eklenip karıştırılır.
- Servis tabağına 22 cm'lik kelepçeli kalıbın kenar kısmı koyulur. 2yemek kaşığı Hindistan cevizi serpilir. Bal kabaklı karışım koyulup yayılır. Krema için süt, nişasta, un ve şeker pişirilir.
- Kremaya toz haldeki krem şanti eklenip çırpılır. Bal kabağının üzerine dökülüp yayılır. Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün üzeri için krem şanti sütle çırpılıp sıkma torbasına koyulur.
- Süslemesi yapılır ve servis edilir. Afiyet olsun.