Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Kremalı Bal Kabağı Tatlısı

Kremalı Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Kremalı Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Kremalı Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Alt katman için:

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1/2 su bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krem şanti

Üstü için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt

Kremalı Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabağı, şeker ve suyla birlikte suyu kalmayana kadar pişirilir, soğutulur ve ezilir. Bisküvi elle kırılır. Bal kabağına bisküvi, fındık, Hindistan cevizi eklenip karıştırılır.
  • Servis tabağına 22 cm'lik kelepçeli kalıbın kenar kısmı koyulur. 2yemek kaşığı Hindistan cevizi serpilir. Bal kabaklı karışım koyulup yayılır. Krema için süt, nişasta, un ve şeker pişirilir.
  • Kremaya toz haldeki krem şanti eklenip çırpılır. Bal kabağının üzerine dökülüp yayılır. Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün üzeri için krem şanti sütle çırpılıp sıkma torbasına koyulur.
  • Süslemesi yapılır ve servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025