Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Kremalı Bal Kabağı Çorbası

Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi: Kremalı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2-3 tatlı kaşığı balsamik sirke
  • 1 adet soğan
  • 200 ml. krema
  • 50 ml. beyaz şarap
  • 2-3 adet kurutulmuş chili biberi
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram borazan (trompet mantarı)
  • 1 çay kaşığı karaman kimyonu
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabağını dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Üzerine zeytinyağı ve balsamik sirke karışımını dökün.
  • Tuz serpip 190 derecelik fırında pişirin. Bal kabakları yumuşayınca fırından çıkarın.
  • Soğanı küp şeklinde kesin  ve az yağda renk vermeden terletin. Rende sarımsağı ekleyin.
  • Tuz, chili biberi, karabiber, rende muskat, önceden hafif kavurduğunuz Karaman kimyonunu ve beyaz şarabı ekleyip 5 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
  • Yarım bardak ılık su ekleyip düşük ısıda 10-15 dakika pişirin. Karışımı blenderdan geçirip tekrar tencerenize alın. Kıvamlı ise biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • En son kremayı ekleyin. Çeşnisini ve kıvamını kontrol edin. Düşük ısıda 5 dakika daha kaynatmadan pişirin.
  • Piştikten sonra ocaktan alın ve servis edin.

Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi için servis önerisi

Servis aşamasında üzerine kabak çekirdeği ve ayçekirdeği yağı gezdirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025