Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi: Kremalı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kremalı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram bal kabağı
- 1 diş sarımsak
- 2-3 tatlı kaşığı balsamik sirke
- 1 adet soğan
- 200 ml. krema
- 50 ml. beyaz şarap
- 2-3 adet kurutulmuş chili biberi
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram borazan (trompet mantarı)
- 1 çay kaşığı karaman kimyonu
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabağını dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Üzerine zeytinyağı ve balsamik sirke karışımını dökün.
- Tuz serpip 190 derecelik fırında pişirin. Bal kabakları yumuşayınca fırından çıkarın.
- Soğanı küp şeklinde kesin ve az yağda renk vermeden terletin. Rende sarımsağı ekleyin.
- Tuz, chili biberi, karabiber, rende muskat, önceden hafif kavurduğunuz Karaman kimyonunu ve beyaz şarabı ekleyip 5 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
- Yarım bardak ılık su ekleyip düşük ısıda 10-15 dakika pişirin. Karışımı blenderdan geçirip tekrar tencerenize alın. Kıvamlı ise biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- En son kremayı ekleyin. Çeşnisini ve kıvamını kontrol edin. Düşük ısıda 5 dakika daha kaynatmadan pişirin.
- Piştikten sonra ocaktan alın ve servis edin.
Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi için servis önerisi
Servis aşamasında üzerine kabak çekirdeği ve ayçekirdeği yağı gezdirebilirsiniz.