Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Kremalı Bal Kabağı Çorbası

Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi: Kremalı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 adet küçük boy patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 adet rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 tutam kimyon
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 litre et suyu

Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir adet soğan ve patatesi orta boy dilimleyin.
  • Isınan yağa atın ve kavurun. Bu esnada birer fiske tuz ve karabiber ekleyin.
  • Biraz renk alınca orta boy dilimlenen bal kabağını da ilave edin, kavurmaya devam edin.
  • İyice kavrulunca kalan tuz ve karabiberini de ekleyin.
  • Bir fiske kimyon ve muskatını da rendeleyip bir tur daha karıştırın.
  • Suyunu ekleyin ve iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Yumuşayınca altını kapatın ve pürüzsüz olana kadar blenderdan geçin.
  • Koyulaşacaktır. Zevkinize göre sıcak su ile kıvamını ayarlayın.
  • Ben bir su bardağı kaynar su ilave ettim.
  • En son 2 yemek kaşığı krema ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine pul biber atarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025