Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi: Kremalı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Kremalı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram bal kabağı
- 1 adet orta boy soğan
- 4 adet küçük boy patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 adet rendelenmiş muskat cevizi
- 1 tutam kimyon
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 litre et suyu
Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bir adet soğan ve patatesi orta boy dilimleyin.
- Isınan yağa atın ve kavurun. Bu esnada birer fiske tuz ve karabiber ekleyin.
- Biraz renk alınca orta boy dilimlenen bal kabağını da ilave edin, kavurmaya devam edin.
- İyice kavrulunca kalan tuz ve karabiberini de ekleyin.
- Bir fiske kimyon ve muskatını da rendeleyip bir tur daha karıştırın.
- Suyunu ekleyin ve iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayınca altını kapatın ve pürüzsüz olana kadar blenderdan geçin.
- Koyulaşacaktır. Zevkinize göre sıcak su ile kıvamını ayarlayın.
- Ben bir su bardağı kaynar su ilave ettim.
- En son 2 yemek kaşığı krema ekleyerek karıştırın.
- Üzerine pul biber atarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.