Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Kremalı Bal Kabağı Çorbası

Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi: Kremalı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kremalı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 dilim bal kabağı
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 paket krema
  • 1 tutam kaya tuzu
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 1 tutam zerdeçal
  • 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı su

Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğan ve sarımsaklar tereyağı ile kavrulur.
  • Üzerine önce doğranmış patatesler daha sonra bal kabakları aktarılır 2 dakika daha birlikte kavrulur.
  • 1 bardak sıcak su ve 1 bardak et suyu eklenir tuz eklenir ve defne yaprağı ile pişmeye bırakılır.
  • Defne yaprağı çıkarılır, diğer baharatlar eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana dek blender ile çekilir.
  • En son kreması eklenir, kabak çekirdeği ile süslenir ve servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025