Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi: Kremalı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Kremalı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 dilim bal kabağı
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 paket krema
- 1 tutam kaya tuzu
- 1 tutam taze çekilmiş karabiber
- 1 tutam zerdeçal
- 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
- 1 adet defne yaprağı
- 1 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı su
Kremalı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğan ve sarımsaklar tereyağı ile kavrulur.
- Üzerine önce doğranmış patatesler daha sonra bal kabakları aktarılır 2 dakika daha birlikte kavrulur.
- 1 bardak sıcak su ve 1 bardak et suyu eklenir tuz eklenir ve defne yaprağı ile pişmeye bırakılır.
- Defne yaprağı çıkarılır, diğer baharatlar eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana dek blender ile çekilir.
- En son kreması eklenir, kabak çekirdeği ile süslenir ve servise hazır. Afiyet olsun.