Kremalı Alman Pastası Tarifi
Kremalı Alman Pastası tarifi: Kremalı Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Kremalı Alman Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Kremalı Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pasta için:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısını krema için ayırın)
- 1 paket instant maya
- 5,5-6 su bardağı un (aldığı kadar)
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
Arası için:
Üzeri için:
- 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri
Kremalı Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına hafif ısıttığımız sütü koyalım.
- Üzerine maya ve şekeri de ilave edip karıştıralım.
- Su, sıvı yağ, bir tam yumurta ve bir yumurtanın beyazını da ekleyip karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak, çok hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım ve yoğurduğumuz hamuru mayalanması için bir saat ağzı kapalı mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurun gazını alalım.
- Hafif un serptiğimiz tezgahta cevizden biraz büyük bezeler alarak tepsiye alalım. 20 dakika daha üzerini bezle örterek mayalamaya bırakalım.
- Hızlı mayalanması için önceden ısıtıp söndürdüğünüz fırında bekleterek de mayalayabilirsiniz.
- Mayalanan hamuru altı ve üstü kızarana kadar 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika üzerini bezle örterek dinlendirelim.
- Krema için vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri karıştırarak göz göz olana kadar kaynatalım.
- Soğuyan kremaya vanilya ve şantiyi ekleyip çırpalım.
- Soğuyan pastaların içine sıkalım.
- Muz koyup bir kat daha krema sıkalım ve üzerine pudra şekeri ekelim. Afiyet olsun.
Kremalı Alman Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıktıktan sonra üzerini bezle örtmeyi unutmayalım.