Krema Soslu Köfteli Makarna Tarifi
Krema Soslu Köfteli Makarna tarifi: Krema Soslu Köfteli Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Krema Soslu Köfteli Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Krema Soslu Köfteli Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 200 gram Barilla Fettucine Makarna
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı bezelye
- 200 gram krema
- 400 mililitre içme suyu
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
Köfte için:
- 150 gram dana döş kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam kırmızı toz biber
Krema Soslu Köfteli Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Galeta unu ve baharatlar hariç tüm malzemeler bir kapta bir karıştırılır.
- Harcın kıvamına göre yavaş yavaş galeta unu eklenir.
- Harç kıvama gelince baharatlar eklenir. Çok yoğurmadan sadece birbirine geçene dek karıştırılır.
- 18 tane ceviz büyüklüğünde köfte topları yapılır. Eğer köfteyi yuvarlarken eliniz çok kurursa bir tabağa az su koyup ara ara elinizi batırabilirsiniz. Daha rahat şekil vereceksiniz.
- Bir tavaya zeytinyağı alınır.
- Üstüne köfteler konulur. Orta ateşte sadece renk değişene kadar pişirilir.
- Köfteleri çevirirken kaşık kullandım, şekli bozulmasın diye. Tavanız ağır değilse tavayı sallayarak da köfteleri çevirebilirsiniz.
- Köfte renk değiştiğinde üzerine su alınır.
- Krema eklenir.
- Bezelyeler koyulur.
- Makarna yerleştirilir.
- Tuz eklenir.
- Kısık-orta ateşte ağzı kapalı pişirilir. Piştikçe makarnalar açılacaktır. Ondan ara ara karıştırın.
- Benimkinin pişmesi 15 dakika sürdü. Sizin kullandığınız tavaya göre değişebilir süresi. Pişen yemeğin üzerine parmesan eklenir.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Krema Soslu Köfteli Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Galeta ununu yavaş yavaş ekleyin. Köftelerin dağılmadan rahat şekil aldığı bir kıvam istediğimiz. Daha parlak gözüksün isterseniz servis esnasında biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Galeta unu miktarı kullanılan et ve yumurtanın büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir. Yakalamak istediğimiz kıvam tok, rahatça dağılmadan yuvarlaklar yapabildiğimiz, şekil verebildiğiniz ve yaptığınız yuvarlakların da pürüzsüz olduğu (yani çatlama olmayan) bir kıvamdır. 1 yemek kaşığından sonra bir yoğurup kontrol edin, az geldiyse yine yavaş yavaş ekleyerek devam edebilirsiniz.
Krema Soslu Köfteli Makarna tarifi için servis önerisi
Mutlaka sıcakken tüketin. Soğudukça krema donar. Hoş bir tadı olmaz.