Krema Dolgulu Hamur Kızartması Tarifi
Krema Dolgulu Hamur Kızartması tarifi: Krema Dolgulu Hamur Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Krema Dolgulu Hamur Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Krema Dolgulu Hamur Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur karışımı için:
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1 paket instant maya (11 gr.)
- 50 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
Krema dolgusu için:
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı vanilya özütü ya da toz vanilin (arzuya göre)
Hamurları kızartmak için:
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz şeker-tarçın karışımı
Krema Dolgulu Hamur Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Kızaran hamurların iç kısımlarına dolduracağınız krema için; elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Süt, yumurta sarısı, toz şeker ve vanilya özütünü katıp bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kıvam alıp ocaktan indirdiğiniz krema karışımına tereyağı katıp mikser yardımıyla karıştırarak soğutun. Üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldırın.
- Hamur karışımı için; yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla karıştırın. Süt ve tereyağını katıp karıştırma işlemini 1-2 dakika daha sürdürün.
- İnstant mayayı ekleyin, tahta bir kaşıkla karıştırıp sıvı malzemeler içinde erimesini sağlayın. Tuz ve elenmiş unu azar azar ekleyip hamuru elinizle yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar azar azar un katıp yoğurma işlemini sürdürün. Toparlanan hamurun üzerini hafif nemli ve pamuklu bir bezle kapatıp oda ısısında 30 dakika kadar mayalandırın.
- Mayalanma işleminin ardından hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde açtığınız hamurdan küçük yuvarlaklar çıkartın. Yağlı kağıt üzerine dizip oda ısısında 20 dakika daha bekletin.
- Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Yuvarlak hamurları kızgın yağa alıp ters yüz ederek kızartmaya başlayın. Kızaran hamurları fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirin.
- Hazırladığınız kremayı uç kısmına ince bir duy taktığınız krema sıkma poşetine doldurun. Kızaran hamurların bir tarafından küçük bir delik açıp iç kısımlarını kremayla doldurun.
- Arzuya göre kakao, pudra şekeri ya da toz şeker-tarçın karışımına bulayıp servis tabağına alın. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Krema Dolgulu Hamur Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Hamur yapımında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.Hamurları başında durup sık sık ters yüz ederek kızartın, yanmalarına izin vermeyin.
Krema Dolgulu Hamur Kızartması tarifi için servis önerisi
Krema dolgulu hamur kızartmalarını arzuya göre eritilmiş çikolata ilavesiyle de servis edebilirsiniz.