Krem Şantili Poğaça Tarifi
Krem Şantili Poğaça tarifi: Krem Şantili Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Krem Şantili Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Krem Şantili Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı şeker
- 200 gram tereyağ
- 1 poşet krem şanti
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
İç harcı:
- 25-30 adet zeytin
- 150 gram beyaz peynir (az tuzlu)
Krem Şantili Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yaş maya, ılık süt ve şekeri bir kapta çözdürün ve mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
- Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın. Tereyağını kızdırmadan hafifçe eritin.
- Yumurtanın beyazlarını, toz şantiyi, hafif ermiş tereyağını ve mayalı karışımı karıştırın.
- Son olarak kabartma tozu, tuz ve unu ekleyin. Unu eklerken kontrollü ve dikkatli olun. Yavaş yavaş ekleyin, fazla gelmesin. Ellerinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hamuru bir kaba alın, üzerine streç film çekin ve 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Sürenin sonunda hamur 2 katına çıkmış olmalı.
- Mayalanan hamurlardan cevizden biraz daha iri parçalar kopararak tezgaha alın, hafif açın, içerisine iç harçtan koyun ve kapatıp yuvarlayın.
- Bütün poğaçaları bu şekilde yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam ve çörek otu serpin.
- 15 dakika daha mayalanmaya bırakın, bu arada da fırını 180 derecede ısıtın.
- Mayalanan poğaçaları fırına atın ve üzerleri kızarana kadar 25 dakika civarı pişirin.
Krem Şantili Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Unu ve karbonatı eleyerek kullanmayı ihmal etmeyin.