Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Krem Şantili Kurabiye Tarifi

Krem Şantili Kurabiye

Krem Şantili Kurabiye Tarifi

Krem Şantili Kurabiye tarifi: Krem Şantili Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Krem Şantili Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Krem Şantili Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 - 3 su bardağı un
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Krem Şantili Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içerisinde sıvı yağ ve toz krem şantiyi güzelce karıştırın. Ardından içerisine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Bu hamurun üzerini streç filmle örterek buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamurunuzu buzdolabından alın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük toplar elde edin ve elinizle yuvarlayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.

Krem Şantili Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Toz krem şanti kutularının içerisinden iki poşet krem şanti çıkıyor. Tarifte birini kullanmanız yeterli. Tarifi standart su bardağı ölçüsüyle yapmaya özen gösterin. Dilerseniz hamurunda kullanılan un miktarını birkaç yemek kaşığı azaltarak kakao ilave edebilir, kurabiye hamurunuzu kakaolu bir şekilde yapabilirsiniz. Dilerseniz hamurun içerisine vanilin, toz tarçın vs'de ilave edebilirsiniz. Kurabiyelerinize farklı şekiller vererek ya da çikolataya bulayarak da servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025