Krem Şantili Katı Yağsız Kurabiye Tarifi
Krem Şantili Katı Yağsız Kurabiye tarifi: Krem Şantili Katı Yağsız Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Krem Şantili Katı Yağsız Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Krem Şantili Katı Yağsız Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Krem Şantili Katı Yağsız Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Krem şanti, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve yağı karıştırın.
- Üzerine unu azar azar ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
- Kıvamına bağlı olarak ele yapışmayan ve yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra sıcaklığının gitmesini bekleyin ve pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.
Krem Şantili Katı Yağsız Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıktıktan sonra en az 5 dakika kadar dinlendirin. Yoksa hemen dağılacaktır.
Krem Şantili Katı Yağsız Kurabiye tarifi için servis önerisi
Üzerine pudra şekeri veya tarçın serperek servis edebilirsiniz.