Krem Peynirli Cheesecake Tarifi
Krem Peynirli Cheesecake tarifi: Krem Peynirli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Krem Peynirli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Krem Peynirli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket tatlı bisküvi
- 75 gram tereyağı
- 400 gram krem peynir
- 300 gram labne
- 400 gram krema
- 6 gram toz jelatin
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Krem Peynirli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle jelatini 2 yemek kaşığı su ile benmari usulü eritelim.
- Cheesecake tabanı için bisküviyi mutfak robotunda çekelim ve toz haline getirelim.
- Tereyağını eriterek bisküviye ekleyelim ve tüm bisküviye yağı yedirelim.
- Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba harcı dökelim.
- Bir bardağın alt kısmıyla bastırarak harcı sıkıştıralım.
- Kremayı hazırlayana kadar kalıbı dondurucuya koyalım.
- Kreması için krem peyniri karıştırma kabının içine alalım.
- Pudra şekerini ilave ederek spatula yardımıyla şekeri krem peynire iyice yedirelim.
- Limon suyu ve vanilyayı ekleyelim ve karıştıralım.
- Labneyi ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
- Ayrı bir karıştırma kabında kremayı mikser ile kıvam alana kadar çırpalım.
- Çırpılmış kremayı krem peynirli harca ilave edelim.
- Jelatini ekleyelim ve tüm malzemeleri iyice karıştıralım.
- Kalıbı dondurucudan alarak harcı tabanın üzerine dökelim.
- Tekrar dondurucuya koyalım ve en az 3 saat donduralım.
- Dondurucudan aldıktan sonra kalıptan dikkatlice çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.