Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Krem Katalan (Crema Catalana) Tarifi

Krem Katalan (Crema Catalana)

Krem Katalan (Crema Catalana) Tarifi

Krem Katalan (Crema Catalana) tarifi: Krem Katalan (Crema Catalana) için gerekli malzemeler nelerdir? Krem Katalan (Crema Catalana) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Krem Katalan (Crema Catalana) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 parça limon kabuğu
  • 2 parça portakal kabuğu
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tutam tuz

Üzeri için:

  • 1 kase toz şeker

Krem Katalan (Crema Catalana) tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü bir tencereye alın içerisine çubuk tarçını, parça limon kabuklarını ve parça portakal kabuklarını ekleyerek karıştırın. Ocak üzerine alarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın ve oda sıcaklığında 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Bu sırada; yumurta sarılarını geniş bir kaba alın. Yarım su bardağı şekeri üzerine ilave edin.
  • Mısır nişastası ve bir tutam tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir sarı rengini alana kadar çırpın.
  • Ilımış olan sütümüzü süzerek karışıma azar azar ekleyip karıştırın. Ardından tekrar tencereye alarak ocakta, kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirin.
  • Fokurdamaya başlayınca ocaktan alın. Önce topaklarından ayırmak için süzün, sonra fırın kaselerine paylaştırın.
  • Her bir krem katalanın üstünü streç film karışıma değecek şekilde kaplayın. Bir gece boyunca dolapta dinlendirin. Ertesi gün her birinin üstündeki streç filmi alın ve üzerlerini şeker ile kaplayın.
  • İster fırının üst ızgara kısmında isterseniz de pürmüzle şekerleri yakın. Tercihe göre kırmızı meyvelerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Krem Katalan (Crema Catalana) tarifinin püf noktası nedir?

Bir gece boyunca tatlınızı dolapta dinlendirmek hem kıvamını daha iyi olmasını hem de yumurta kokusunun dinmesini sağlayacaktır. Bir gece bekleyemem derseniz de en azından 4 saat dinlendirmeye bakın. Portakal kabuklarını rende olarak değil de parçaları olarak kullanmaya dikkat edin.

Krem Katalan (Crema Catalana) tarifi için servis önerisi

Dilerseniz ahududu, böğürtlen, çilek gibi taze meyvelerle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025