Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Tarifi
Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık tarifi: Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patlıcan
- 150 gram kıyma
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzerini süslemek için:
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet küçük boy domates
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra üzerlerine kürdanla birkaç delik açıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında ya da bir közleme tavasında yaklaşık 20-25 dakika yumuşayana kadar közleyin. (Arada mutlaka kontrol edin ve patlıcanları çevirin.)Közlenmiş patlıcanlarınızı fırından çıkarıp (ya da tavadan alıp) soğumaya bırakın.
- Bir tavaya zeytinyağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğanları ve rendelediğiniz sarımsağı kavurun.Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip pişene kadar kavurun.Kıyma piştikten sonra salçayı hafifçe sulandırarak ekleyin ve harcınızı biraz daha pişirin.
- Damak zevkinize göre kıymalı harcınıza tuz, karabiber, pul biber ekleyin. Kıymalı harcınız pişerken soğuyan patlıcanlarınızı soyun. Patlıcanları soyduktan sonra bir fırın tepsisine yerleştirip dikey olarak bıçakla kesin.
- Kıymalı harcı ortadan ikiye yardığınız patlıcanların arasına doldurun ve üzerlerini biber ve domates ile süsleyin.
- Sonra yaklaşık bir çay bardağı sulandırılmış salça ve bir çay kaşığı sıvı yağ ile hazırladığınız sosu üzerine döküp 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!