Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Tarifi

Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık

Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Tarifi

Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık tarifi: Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patlıcan
  • 150 gram kıyma
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzerini süslemek için:

  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet küçük boy domates

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra üzerlerine kürdanla birkaç delik açıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında ya da bir közleme tavasında yaklaşık 20-25 dakika yumuşayana kadar közleyin. (Arada mutlaka kontrol edin ve patlıcanları çevirin.)Közlenmiş patlıcanlarınızı fırından çıkarıp (ya da tavadan alıp) soğumaya bırakın.
  • Bir tavaya zeytinyağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğanları ve rendelediğiniz sarımsağı kavurun.Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip pişene kadar kavurun.Kıyma piştikten sonra salçayı hafifçe sulandırarak ekleyin ve harcınızı biraz daha pişirin.
  • Damak zevkinize göre kıymalı harcınıza tuz, karabiber, pul biber ekleyin. Kıymalı harcınız pişerken soğuyan patlıcanlarınızı soyun. Patlıcanları soyduktan sonra bir fırın tepsisine yerleştirip dikey olarak bıçakla kesin.
  • Kıymalı harcı ortadan ikiye yardığınız patlıcanların arasına doldurun ve üzerlerini biber ve domates ile süsleyin.
  • Sonra yaklaşık bir çay bardağı sulandırılmış salça ve bir çay kaşığı sıvı yağ ile hazırladığınız sosu üzerine döküp 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025