Közlenmiş Kapya Biber Konservesi Tarifi
Közlenmiş Kapya Biber Konservesi tarifi: Közlenmiş Kapya Biber Konservesi için gerekli malzemeler nelerdir? Közlenmiş Kapya Biber Konservesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 küçük kavanoz
Közlenmiş Kapya Biber Konservesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram kapya biber
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı üzüm sirkesi
- 5-6 diş sarımsak (dilimlenmiş)
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Közlenmiş Kapya Biber Konservesi tarifi nasıl yapılır?
- Kapya biberleri yıkayıp saplarını ve tohumlu kısımlarını ayıklayalım. Kabuklarını soyarken daha pratik oluyor. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. 200 derecede yarım saat közleyelim. İsterseniz ocakta da yapabilirsiniz.
- Fırından çıkarıp bir kaba alıp üzerine poşet geçirelim. Terleyip kabuklarının soyulması için güzel bir yöntem oluyor. 15 dakika sonra çıkarıp kabuklarını soyalım. İyice temizledikten sonra iri parçalar halinde doğrayalım.
- Karıştırmak için uygun bir kaba alalım. Tepside kalan suyunu üzerlerine ekleyelim. Yağı, sirkeyi, tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştıralım. 10 dakika bekletelim. Aromaları iyice karışsın.
- Küçük kavanozlara alıp kapaklarını sıkıca kapatalım. Küçük olunca açıp bitirmek daha kolay oluyor. Tencerede su kaynatalım. Kavanozları ters çevirip kapakları vakumlanması için kaynayan suya bırakalım.
- 5 dakika sonra çıkarıp 1 gün kadar ters şekilde bekletelim. Sonra buzdolabına veya serin bir yere kaldıralım. Afiyet olsun.
Közlenmiş Kapya Biber Konservesi tarifinin püf noktası nedir?
Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.