Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Közlenmiş Kapya Biber Konservesi Tarifi

Közlenmiş Kapya Biber Konservesi

Közlenmiş Kapya Biber Konservesi Tarifi

Közlenmiş Kapya Biber Konservesi tarifi: Közlenmiş Kapya Biber Konservesi için gerekli malzemeler nelerdir? Közlenmiş Kapya Biber Konservesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Közlenmiş Kapya Biber Konservesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 kilogram kapya biber
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 5-6 diş sarımsak (dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Közlenmiş Kapya Biber Konservesi tarifi nasıl yapılır?

  • Kapya biberleri yıkayıp saplarını ve tohumlu kısımlarını ayıklayalım. Kabuklarını soyarken daha pratik oluyor. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. 200 derecede yarım saat közleyelim. İsterseniz ocakta da yapabilirsiniz.
  • Fırından çıkarıp bir kaba alıp üzerine poşet geçirelim. Terleyip kabuklarının soyulması için güzel bir yöntem oluyor. 15 dakika sonra çıkarıp kabuklarını soyalım. İyice temizledikten sonra iri parçalar halinde doğrayalım.
  • Karıştırmak için uygun bir kaba alalım. Tepside kalan suyunu üzerlerine ekleyelim. Yağı, sirkeyi, tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştıralım. 10 dakika bekletelim. Aromaları iyice karışsın.
  • Küçük kavanozlara alıp kapaklarını sıkıca kapatalım. Küçük olunca açıp bitirmek daha kolay oluyor. Tencerede su kaynatalım. Kavanozları ters çevirip kapakları vakumlanması için kaynayan suya bırakalım.
  • 5 dakika sonra çıkarıp 1 gün kadar ters şekilde bekletelim. Sonra buzdolabına veya serin bir yere kaldıralım. Afiyet olsun.

Közlenmiş Kapya Biber Konservesi tarifinin püf noktası nedir?

Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025