Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi
Közlenmiş Biber Turşusu tarifi: Közlenmiş Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Közlenmiş Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 orta boy kavanoz
Közlenmiş Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 kilogram kırmızı biber
- 3 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 demet maydanoz
- 2 baş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Közlenmiş Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Biberleri yıkayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yan yana dizin.
- Üstlerine bıçakla birer delik açtıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika boyunca közleyin.
- Biberler közlenirken sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
- Maydanozu güzelce yıkayın ve sapları ile doğrayın.
- Biberler közlendikten sonra fırından alın ve oda ısısına gelmelerini bekleyin.
- Kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıklayın ve iri iri doğradıktan sonra derince bir tencereye alın.
- Üstlerine doğranmış sarımsakları, doğranmış maydanozları, sirkeyi, tuzu, şekeri ve yağı ekleyip, bir kaşık yardımı ile güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp bir kenara alın.
- 3 ya da 4 gün boyunca günde bir ya da iki kere karıştırarak bu şekilde bekletin.
- Turşunuz turşu kıvamına geldiğinde, kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapadıktan sonra buzdolabına kaldırın ve kullanacağınız zaman birazını alıp servis edin.
- Bu şekilde buzdolabında yaklaşık 8-9 ay muhafaza edebilirsiniz.