Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi

Közlenmiş Biber Turşusu

Közlenmiş Biber Turşusu Tarifi

Közlenmiş Biber Turşusu tarifi: Közlenmiş Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Közlenmiş Biber Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Közlenmiş Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 kilogram kırmızı biber
  • 3 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 demet maydanoz
  • 2 baş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Közlenmiş Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Biberleri yıkayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yan yana dizin.
  • Üstlerine bıçakla birer delik açtıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika boyunca közleyin.
  • Biberler közlenirken sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
  • Maydanozu güzelce yıkayın ve sapları ile doğrayın.
  • Biberler közlendikten sonra fırından alın ve oda ısısına gelmelerini bekleyin.
  • Kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıklayın ve iri iri doğradıktan sonra derince bir tencereye alın.
  • Üstlerine doğranmış sarımsakları, doğranmış maydanozları, sirkeyi, tuzu, şekeri ve yağı ekleyip, bir kaşık yardımı ile güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp bir kenara alın.
  • 3 ya da 4 gün boyunca günde bir ya da iki kere karıştırarak bu şekilde bekletin.
  • Turşunuz turşu kıvamına geldiğinde, kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapadıktan sonra buzdolabına kaldırın ve kullanacağınız zaman birazını alıp servis edin.
  • Bu şekilde buzdolabında yaklaşık 8-9 ay muhafaza edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025