Kozalak Reçeli Tarifi
Kozalak Reçeli tarifi: Kozalak Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Kozalak Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 büyük kavanoz
Kozalak Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 30-40 adet yeşil bebek kozalak
- 1,5 litre içme suyu
- 900 gram toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Kozalak Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Çam ağacından topladığınız yeşil bebek kozalakları geniş bir kapta 10-15 dakika suda bekletin.
- Suyunu süzüp musluğun altında tek tek elinizle yıkayın. (Üzerinde üvez, toz kalmamalı.)
- Tek tek yıkanan kozalakları büyük bir tencereye koyup 1,5 litre suyla birlikte bir saat kaynatın. (Bazı tariflerde haşlanan suyu süzüp birkaç sefer bu işlemi tekrarlatıyordu. Bu işlem tekrarlanıp suyunu süzdükçe reçinenin de kalmayacağını düşündüm, öyle yapmadım.)
- Bir saat kaynayan kozalakların suyunu süzmeden şekerini ilave edin. (Kozalaklar içindeyken)
- Kıvam alana kadar şekerle birlikte ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
- Ocaktan almaya yakın içine limon suyunu ve limon tuzunu ekleyin.
- Ilındıktan sonra kavanozlara döküp içine birkaç tane pişmiş kozalak koyarak kavanozların kapağını kapatın. Afiyetle tüketin!
Kozalak Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Kozalak reçelimi farklı lezzetlerle buluşturup çeşitlendirdim. Pekmezle karıştırdım. İçine birkaç tane karanfil attım. Müthiş lezzetli bir enerji bombası oldu. Siz de bal, zencefil, tarçın, karanfil ile karıştırıp özellikle kış aylarının yaklaştığı günlerde 1 tatlı kaşığı yiyerek vücut direncinizi arttırabilirsiniz.