Kozalak Pasta Tarifi
Kozalak Pasta tarifi: Kozalak Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kozalak Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
7 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kozalak Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kakaolu pirinç patlağı
- 4 yemek kaşığı bal
- 80 gram bitter çikolata
- 50 gram margarin
- 1/2 su bardağı susam
Servisi için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kozalak Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Büyük boy çelik tencerede margarin, bal ve bitter çikolatayı kısık ateşte eritin.
- Ayrı bir tencerede susamları kavurduktan sonra kavrulmuş susamları diğer malzemelerin içine katın.
- Tencerenin içindeki tüm malzemeler eridikten sonra pirinç patlaklarını katın ve iyice karıştırın.
- Karışımın altını kapatın ve karışım şekil alabilecek soğukluğa gelene kadar bekletin.
- Limon sıkacağının arkasını çevirerek boş kalan kısma kalın bir naylon yerleştirdikten sonra malzeme ılıkken kalıp halinde sıkıca içerisine yerleştirin.
- Kalıp olarak kullandığınız limon sıkacağını ters çevirip çıkardığınızda pasta, çam kozalağı şeklini alacaktır.
- Üzerine pudra şekeri eleyip, çam yaprakları ve kozalaklarla süslediğiniz pastaları sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Kozalak Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Pastaya çam kozalağı şeklini vermek için; limon sıkacağının arkasındaki boşluktan faydalanarak sıkacağı bir kalıp gibi kullanabilirsiniz.Limon sıkacağının arkasına karışımın yapışmaması için streç film değil temiz bir naylon poşet kullanın. Streç film pasta karışımının yapışmasına neden oluyor.