Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kozalak Pasta Tarifi

Kozalak Pasta

Kozalak Pasta Tarifi

Kozalak Pasta tarifi: Kozalak Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Kozalak Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kozalak Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram kakaolu pirinç patlağı
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 80 gram bitter çikolata
  • 50 gram margarin
  • 1/2 su bardağı susam

Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Kozalak Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Büyük boy çelik tencerede margarin, bal ve bitter çikolatayı kısık ateşte eritin.
  • Ayrı bir tencerede susamları kavurduktan sonra kavrulmuş susamları diğer malzemelerin içine katın.
  • Tencerenin içindeki tüm malzemeler eridikten sonra pirinç patlaklarını katın ve iyice karıştırın.
  • Karışımın altını kapatın ve karışım şekil alabilecek soğukluğa gelene kadar bekletin.
  • Limon sıkacağının arkasını çevirerek boş kalan kısma kalın bir naylon yerleştirdikten sonra malzeme ılıkken kalıp halinde sıkıca içerisine yerleştirin.
  • Kalıp olarak kullandığınız limon sıkacağını ters çevirip çıkardığınızda pasta, çam kozalağı şeklini alacaktır.
  • Üzerine pudra şekeri eleyip, çam yaprakları ve kozalaklarla süslediğiniz pastaları sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Kozalak Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Pastaya çam kozalağı şeklini vermek için; limon sıkacağının arkasındaki boşluktan faydalanarak sıkacağı bir kalıp gibi kullanabilirsiniz.Limon sıkacağının arkasına karışımın yapışmaması için streç film değil temiz bir naylon poşet kullanın. Streç film pasta karışımının yapışmasına neden oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025