Kozalak Mantı Tarifi
Kozalak Mantı tarifi: Kozalak Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Kozalak Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kozalak Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börekler İçin:
- 2 adet yufka
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Sarımsaklı Yoğurt İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kıymalı Harç İçin:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
Üzeri İçin:
Kozalak Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Yufkaları her birini 16 eşit parçaya bölerek üçgenler çıkarın.
- Her bir parçayı bir çöp şiş ya da pipet yardımıyla sarın, uçlarını suyla ıslatarak yapıştırın.
- Çöp şişi hafifçe çekerek çıkarın ve bu işlemi kalan yufkaya uygulayın.
- Kızgın yağda, altın sarısı rengi alana dek kızartın ve kağıt havlu serdiğiniz tepsiye dizin.
- Kıymalı sos için; soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ile kavurun, üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Kıymalar pişince salçayı ekleyin ve 1 dakika kavurun.
- Üzerine sarımsakları, baharatı ve yarım su bardağı sıcak suyu ilave ederek 2-3 dakika daha kavurarak pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Kızaran yufkaları geniş düz bir tabağa dizin. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos ekleyin. Aynı işlemi ikinci kat için de tekrarlayın ve afiyetle tüketin.
Kozalak Mantı tarifinin püf noktası nedir?
Mantılarınızı fırında kızartarak da servis yapabilirsiniz.