Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kozalak Mantı Tarifi

Kozalak Mantı

Kozalak Mantı Tarifi

Kozalak Mantı tarifi: Kozalak Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Kozalak Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kozalak Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantı İçin:

  • 2 adet yufka
  • 100 gram Tereyağı (eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 350 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı Süzme Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı sumak

Kozalak Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Yufkayı 4 eş parça olacak şekilde kesin.
  • Kestiğiniz parçaları da 4 eş dilime bölerek toplamda 16 adet üçgen yufka parçası elde edin.
  • Kestiğiniz parçanın uzun tarafına pipeti yerleştirin.
  • Pipeti yuvarlayarak yufkayı pipete dolayın.
  • Yufkanın ucunu ıslatın ve yufkayı yapıştırın.
  • Nazikçe pipeti çekin ve şekil verdiğiniz yufkayı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Hazırladığınız yufkaların üzerine eritilmiş Sütaş tereyağını sürün ve 10-15 dakika fırınlayın.

Kozalak Mantı tarifinin püf noktası nedir?

Pipete sardığınız yufkaları suyla ıslatarak birbirine yapıştırmak, pişerken yufkaların açılmasına engel olacaktır.

Kozalak Mantı tarifi için servis önerisi

Sütaş Yoğurt ve Sütaş Tereyağı'yla yemeğin lezzetini iki katına çıkartabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025