Kozalak Mantı Tarifi
Kozalak Mantı tarifi: Kozalak Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Kozalak Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kozalak Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantı için:
- 2 adet yufka
- 1-2 su bardağı sıvı yağ
Kıymalı sos için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet rendelenmiş domates (kışlık konserveden de olur)
- 1/2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 fincan sıcak su
Üzeri için:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1-2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tutam tuz
Kozalak Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kıymalı sosu hazırlayalım. Tavaya yağlar alınır ve minik doğranmış soğanlar ve kapya biber az tuzla sotelenir.
- Pembeleşince kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur. Rengi dönünce pişmeye yakın domates rendesi ve salçalar ilave edilir.
- 5 dakika sonra sıcak su kalan tuz ve baharatlar ilave edilir. 1-2 kez fokurdadıktan sonra kapatılır.
- 2 yufka 3-4 kişiye yeterli gelecektir. Yufkalar dörde bölünür. 4 yufka üst üste alınır. Bıçak veya rulet yardımıyla 6-7 üçgen şeklinde kesilir
- Her biri pipet yardımıyla sarılır. Ucu suya batırılır. Hepsine aynı işlem yapılır. Kızgın sıvı yağ da kızartılır. Ara ara karıştırılır. Havlu kapıt serili bir tabağa çıkarılır.
- Yoğurt sosu için malzemeler karıştırılır.
- Servis tabağına kozalak mantı yoğurt ve kıymalı sosu eklenir.
- Yemekten hemen önce servis yapın ki çıtırlığı kaybolmasın. Afiyet olsun.
Kozalak Mantı tarifi için servis önerisi
İster bu şekilde bir servis tabağına ister porsiyonluk hazırlayabilirsiniz.