Kozalak Kurabiye Tarifi
Kozalak Kurabiye tarifi: Kozalak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kozalak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Kozalak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram  tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı  pudra şekeri
- 1 çay kaşığı (silme)  tuz
- 10 damla  limon suyu
- 1,5 su bardağı  un (Alabildiği Kadar)
- 1 çay bardağı  hindistan cevizi tozu
- 1 su bardağı  ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 adet  yumurta
- 1 çay kaşığı  toz şeker
Kozalak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, pudra şekeri, tuz ve limon suyunu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurun.
- Ayrı bir kapta Hindistan cevizi, toz seker, yumurta ve ceviz içini karıştırın.
- Hem hamuru hem de iç harcını 15 eşit parçaya bölün.
- Ya avuç içinizle ya da tezgahı hafif unlayarak hamuru açın. İç harcını ortasına yerleştirip kapatın. Top haline getirin.
- Küçük bir makas yardımı ile kesikler atarak kozalak şeklini verin.
- Kurabiyenin üst kısmına yarım ceviz yerleştirin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında çok hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kozalak Kurabiye tarifi için servis önerisi
Kar görüntüsü kazandırmak için üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz.