Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kozalak Kurabiye Tarifi

Kozalak Kurabiye

Kozalak Kurabiye Tarifi

Kozalak Kurabiye tarifi: Kozalak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kozalak Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kozalak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı (silme) tuz
  • 10 damla limon suyu
  • 1,5 su bardağı un (Alabildiği Kadar)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi tozu
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Kozalak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı, pudra şekeri, tuz ve limon suyunu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurun.
  • Ayrı bir kapta Hindistan cevizi, toz seker, yumurta ve ceviz içini karıştırın.
  • Hem hamuru hem de iç harcını 15 eşit parçaya bölün.
  • Ya avuç içinizle ya da tezgahı hafif unlayarak hamuru açın. İç harcını ortasına yerleştirip kapatın. Top haline getirin.
  • Küçük bir makas yardımı ile kesikler atarak kozalak şeklini verin.
  • Kurabiyenin üst kısmına yarım ceviz yerleştirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında çok hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kozalak Kurabiye tarifi için servis önerisi

Kar görüntüsü kazandırmak için üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025