Kozalak Kurabiye Tarifi
Kozalak Kurabiye tarifi: Kozalak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kozalak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Kozalak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kakaolu kek (baton)
- 1 paket krema (200ml)
- 80 gram çikolata
- 1 paket yaprak buğday gevreği
- 1/2 su bardağı ince öğütülmüş fındık
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Kozalak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba keki iyice toz gibi olana kadar ufalıyoruz.
- İçerisine fındığı ve pudra şekerini ekliyoruz.
- Küçük bir tencereye aldığımız kremayı ocağın küçük kısmına alıyoruz ve ısıtıyoruz. 2-3 dakika yeterli olacaktır.
- Isıttığımız kremaya çikolatayı da ekleyip eritiyoruz.
- Ufaladığımız keke erittiğimiz çikolatayı ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp şekil veriyoruz.
- Sonra gevreğe sıra sıra kozalak görünümü vererek keke hafifçe bastırıyoruz. Afiyet olsun.
Kozalak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
İsterseniz kakaolu gevrek kullanıp üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz..