Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi

Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma

Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi

Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma tarifi: Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3-4 adet patlıcan
  • 5 adet tavuk pirzola
  • 2 adet pişmiş yufka
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuklar ufak ufak doğranır, pişirilir. Altını kapatmadan biraz zeytinyağı ve tuz eklenerek kavrulur.
  • Tavuk pişerken bir yandan da patlıcan közlenir. Közlenen patlıcan tuzlanıp doğranır.
  • Pişmiş yufkaya köz patlıcan sürülür. Sonra kavrulan tavuklar eklenir ve yufkayı patlatmadan, hafif sıkarak sarılır.
  • Isıtılıp beyti dilimleri gibi kesilir. Servis yapılacak kaba alınır.
  • Yoğurt ve arzuya göre salça sosla servis edilir. Afiyet olsun.

Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma tarifinin püf noktası nedir?

Ölçülere 1 yufka daha eklenirse 3 kişilik bir tarif olur ama içi bol malzemeli olsun istiyorsanız ölçüler tam 2 porsiyonluk.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025