Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma Tarifi
Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma tarifi: Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3-4 adet patlıcan
- 5 adet tavuk pirzola
- 2 adet pişmiş yufka
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Tavuklar ufak ufak doğranır, pişirilir. Altını kapatmadan biraz zeytinyağı ve tuz eklenerek kavrulur.
- Tavuk pişerken bir yandan da patlıcan közlenir. Közlenen patlıcan tuzlanıp doğranır.
- Pişmiş yufkaya köz patlıcan sürülür. Sonra kavrulan tavuklar eklenir ve yufkayı patlatmadan, hafif sıkarak sarılır.
- Isıtılıp beyti dilimleri gibi kesilir. Servis yapılacak kaba alınır.
- Yoğurt ve arzuya göre salça sosla servis edilir. Afiyet olsun.
Köz Patlıcanlı Tavuk Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Ölçülere 1 yufka daha eklenirse 3 kişilik bir tarif olur ama içi bol malzemeli olsun istiyorsanız ölçüler tam 2 porsiyonluk.