Köz Patlıcanlı Tavuk Köfte Tarifi
Köz Patlıcanlı Tavuk Köfte tarifi: Köz Patlıcanlı Tavuk Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcanlı Tavuk Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Köz Patlıcanlı Tavuk Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet yumurta
- 3 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Köz Patlıcanlı Tavuk Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Soğan, sarımsak ve maydanozu blenderdan geçirip geniş bir kaseye alın.
- Tavuk göğüslerini iri parçalara ayırıp blenderda kıyma formuna gelene kadar çekin. Onu da kaseye ekleyin.
- Patlıcan hariç diğer malzemeleri de ekleyip homojen hale gelene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin tabanına yayın.
- Köfte harcını dolapta dinlenmeye bırakın. Bu sırada patlıcanlarınızı yıkayıp ocakta veya közmatikte közleyin.
- Közlenen patlıcanları soyup içindeki fazla suyu sıkın.
- Patlıcanları ikişer santim kalınlığında doğrayıp tepsideki köfte harcının ortasına yayın.
- Yağlı kağıt yardımıyla köfteyi rulo şeklinde sarın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında köftenin üstü kızarana kadar pişirin.
- Pişen köftenizi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.