Köz Patlıcanlı Tava Böreği Tarifi
Köz Patlıcanlı Tava Böreği tarifi: Köz Patlıcanlı Tava Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcanlı Tava Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
4 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Köz Patlıcanlı Tava Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet közlenmiş patlıcan (bostan patlıcanı) (bıçakla küçük parçalara bölünmüş)
- 1 adet yumurta
- 2 kahve fincanı un (yulaf unu da olur)
- 1 kahve fincanı mısır unu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı bulgur (haşlanmış) (dilerseniz kullanmayabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kaşar peyniri
Köz Patlıcanlı Tava Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Peynir hariç malzemeleri iyice karıştırın.
- Malzemenin yarısını yağlanmış tavaya yayın.
- Üstüne kaşar peynirini yayın. Ben 5 adet dilim kaşar koydum.
- Üstüne kalan malzemeyi yayın tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte altı pişene kadar pişirin.
- Sonra tabak yardımıyla ters çevirin, tavayı tekrar yağlayıp dikkatli bir şekilde dağıtmadan karışımı tavaya kaydırın.
- Aynı şekilde altı pişene kadar ateşte tutun. Servis tabağına alt üst edip çevirerek geçirin, ılınınca servis yapın. Afiyet olsun.
Köz Patlıcanlı Tava Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Tavada böreği ters çevirirken hassas davranın, acele etmeyin. Yufkasız olduğu için dağılabilir.