Köz Patlıcanlı Meze Tarifi
Köz Patlıcanlı Meze tarifi: Köz Patlıcanlı Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcanlı Meze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Köz Patlıcanlı Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet orta boy patlıcan
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt (isteğe bağlı)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 7 adet ceviz
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
Köz Patlıcanlı Meze tarifi nasıl yapılır?
- Önce patlıcanları közlüyoruz, kabuklarını soyduktan sonra bıçak yardımıyla doğruyoruz.
- Patlıcanlar biraz soğuduktan sonra sarımsaklarımızı eklediğimiz yoğurtla ve zeytinyağınla karıştırıyoruz.
- En son üstüne cevizi doğrayıp serpiyoruz.
- Yarım saat dolapta beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Köz Patlıcanlı Meze tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz servis sırasında üstüne zeytinyağı ve ek olarak pul biber gezdirebilirsiniz. Ben tabaklara ayırdığım için böyle oldu, normalde daha fazla çıkıyor.