Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köz Patlıcanlı Meze Tarifi

Köz Patlıcanlı Meze

Köz Patlıcanlı Meze Tarifi

Köz Patlıcanlı Meze tarifi: Köz Patlıcanlı Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcanlı Meze nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köz Patlıcanlı Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt (isteğe bağlı)
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 7 adet ceviz
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber

Köz Patlıcanlı Meze tarifi nasıl yapılır?

  • Önce patlıcanları közlüyoruz, kabuklarını soyduktan sonra bıçak yardımıyla doğruyoruz.
  • Patlıcanlar biraz soğuduktan sonra sarımsaklarımızı eklediğimiz yoğurtla ve zeytinyağınla karıştırıyoruz.
  • En son üstüne cevizi doğrayıp serpiyoruz.
  • Yarım saat dolapta beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Köz Patlıcanlı Meze tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz servis sırasında üstüne zeytinyağı ve ek olarak pul biber gezdirebilirsiniz. Ben tabaklara ayırdığım için böyle oldu, normalde daha fazla çıkıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025