Köz Patlıcanlı Humus Tarifi
Köz Patlıcanlı Humus tarifi: Köz Patlıcanlı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcanlı Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köz Patlıcanlı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1 konserve nohut
- 1 çay bardağı tahin
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Köz Patlıcanlı Humus tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle közlediğimiz patlıcanları temizliyoruz ve tuzlayıp bir kenara alıyoruz. Konserve patlıcan kullanacaksanız iyice süzdüğünüzden emin olun.
- Haşlanmış nohutlarımızı blendera alıp baharatları, zeytinyağını, tahini, limon suyunu ve sarımsakları da ekleyip hepsini güzelce çekiyoruz.
- Köz patlıcanları ekleyip bir tur daha çeviriyoruz. Kıvamı çok koyu olursa zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Üzerine kırmızı toz biber ve Arnavut biberi yakabilirsiniz. Afiyet olsun.
Köz Patlıcanlı Humus tarifinin püf noktası nedir?
Nohutların kabuklarını soyarsanız daha da lezzetli olacaktır.