Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köz Patlıcanlı Fırın Makarna Tarifi

Köz Patlıcanlı Fırın Makarna

Köz Patlıcanlı Fırın Makarna Tarifi

Köz Patlıcanlı Fırın Makarna tarifi: Köz Patlıcanlı Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcanlı Fırın Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köz Patlıcanlı Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram Tam Buğday Kalem Makarna
  • 2 su bardağı yarım yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 6 yemek kaşığı köz patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı (silme) kekik (arzuya göre)
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • 1 su bardağı dil peyniri

Köz Patlıcanlı Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle derin bir tencerede makarnayı 1 tutam tuz atarak haşlayın ve süzün.
  • Başka bir tencerede ise tereyağını eritin. Üzerine tam buğday ununu alarak karıştırın ve kavurun. Un kavrulunca 1 bardak sütü ekleyin. Karıştırın ve 1 bardak sütü daha ekleyin.
  • Beşamel sosu karıştırırken tuzu, karabiberi, pul biberi ve kekiği ekleyin. Sosun kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.
  • Makarna tenceresine beşamel sosunu ekleyin ve makarna ile sosu iyice karıştırın.
  • Bir fırın kabını ya da borcamı zeytinyağı ile yağlayın. Karışımı bu kaba aktarın. Üzerine kaşar peyniri dilimlerini koyarak fırına alabilirsiniz.
  • 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Köz Patlıcanlı Fırın Makarna tarifinin püf noktası nedir?

Peynir oranını arzuya göre arttırabilirsiniz.

Köz Patlıcanlı Fırın Makarna tarifi için servis önerisi

Ana yemeklerinizin yanına servis edebilirsiniz. Servis ederken üzerine biraz baharat serpebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025