Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köz Patlıcan Mezesi Tarifi

Köz Patlıcan Mezesi

Köz Patlıcan Mezesi Tarifi

Köz Patlıcan Mezesi tarifi: Köz Patlıcan Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcan Mezesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köz Patlıcan Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/4 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç maydanoz yaprağı

Köz Patlıcan Mezesi tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları ince uçlu bıçak veya çatalla birkaç kere delin. Ocak üzerinde veya odun ateşinde 2-3 dakika arayla çevirerek her tarafı güzelce pişene kadar közleyin.
  • Közlediğiniz patlıcanları geniş bir kase içine alın ve üzerini streç filmle kapatarak 5 dakika kadar bekleyin.
  • İlk sıcaklığı geçtikten sonra patlıcanın kabuklarını soyun.
  • Soyduğunuz közlenmiş patlıcanların suyunu sıkarak akıtın.
  • Patlıcanları ince ince doğrayın ve geniş bir kaseye alın.
  • Sarımsakları rendeleyerek patlıcanların üzerine ekledikten sonra tuz, karabiber , zeytinyağı, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına alarak üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin. Köz patlıcan mezeniz hazır, afiyet olsun!

Köz Patlıcan Mezesi tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanları közleyip soyduktan sonra suyunu sıkmanız, patlıcanın acımsı tadının azalmasına yardımcı olur ve ayrıca mezeniz sulanmaz, kıvamlı kalır. Pişirdikten sonra streç filmle kapatarak bekletirseniz, patlıcanlar daha kolay soyulur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025