Köz Patlıcan Humusu Tarifi
Köz Patlıcan Humusu tarifi: Köz Patlıcan Humusu için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcan Humusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet büyük boy
Köz Patlıcan Humusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet  közlenmiş patlıcan (soyulmuş)
- 1 çay bardağı  tahin
- 1 adet  limonun suyu
- 2 diş  sarımsak
- 1 tatlı kaşığı  kimyon
- 2 yemek kaşığı  yoğurt
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1/2 çay bardağı  zeytinyağı
Üzeri için:
- 1 adet  domates
- 1 adet  salatalık
- 1 çay kaşığı  kimyon
- 1 çay kaşığı  toz kırmızı biber
Köz Patlıcan Humusu tarifi nasıl yapılır?
- Közlenmiş ve soyulmuş patlıcanları tahin, yağ, limon suyu, yoğurt, sarımsak ve baharatlarla robotta çekilir ve macun kıvamına getirilir, tabağa ince bir şekilde kaşığın arkası ile yayılır.
- Üzerine  önce bir tutam toz biber ve bir tutam kimyon serpilir ve sonra doğranmış domates salatalık ve kıyılmış maydanoz konur, en son üzerine bol zeytinyağ döküp servis edilir. Afiyet olsun!
Köz Patlıcan Humusu tarifinin püf noktası nedir?
Limon, tuz ve sarımsak damak tadınıza göre azaltılıp artırılabilir.