Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Köz Patlıcan Humusu Tarifi

Köz Patlıcan Humusu

Köz Patlıcan Humusu Tarifi

Köz Patlıcan Humusu tarifi: Köz Patlıcan Humusu için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcan Humusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Köz Patlıcan Humusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet közlenmiş patlıcan (soyulmuş)
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Köz Patlıcan Humusu tarifi nasıl yapılır?

  • Közlenmiş ve soyulmuş patlıcanları tahin, yağ, limon suyu, yoğurt, sarımsak ve baharatlarla robotta çekilir ve macun kıvamına getirilir, tabağa ince bir şekilde kaşığın arkası ile yayılır.
  • Üzerine  önce bir tutam toz biber ve bir tutam kimyon serpilir ve sonra doğranmış domates salatalık ve kıyılmış maydanoz konur, en son üzerine bol zeytinyağ döküp servis edilir. Afiyet olsun!

Köz Patlıcan Humusu tarifinin püf noktası nedir?

Limon, tuz ve sarımsak damak tadınıza göre azaltılıp artırılabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025