Köz Patlıcan Çorbası Tarifi
Köz Patlıcan Çorbası tarifi: Köz Patlıcan Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Patlıcan Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köz Patlıcan Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 1 diş sarımsak
- 1/8 demet dereotu (ince kıyılmış)
Köz Patlıcan Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları közleyin.
- Tereyağını çorba tenceresinde eritin ve unu hafifçe kavurun.
- Közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayın. Kavrulan unla beraber patlıcanları çevirin. Dövülmüş sarımsağı da ilave edin.
- Suyu yavaş yavaş ilave edin ve hafif kaynayınca sütü ilave edip karıştırın.
- Bir taşım kaynatın ve tuzu, karabiberi ilave edip dilerseniz incecik kıyılmış dereotlarıyla çorbanızı lezzetlendirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Köz Patlıcan Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı ve unu fazla kavurmayın ve bu işlem için çırpma teli kullanın. Közlenmiş patlıcanın kabuklarını soyun ve dilerseniz ezerek çorbaya ilave edin. Eğer pürüzsüz bir çorba isterseniz el blenderıyla kıvamlandırabilirsiniz.