Köz Kırmızı Biber Kavurması Tarifi
Köz Kırmızı Biber Kavurması tarifi: Köz Kırmızı Biber Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Kırmızı Biber Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köz Kırmızı Biber Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kapya biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
Köz Kırmızı Biber Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Biberleri yıkayın ve ortalarına bıçakla birer delik açtıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin ve yaklaşık 35 dakika bu şekilde pişmeye bırakın. Ara ara kontrol edin.
- Biberler közlendikten sonra kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
- Bir tavaya yağı alın ve dilimlediğiniz biberleri tavaya alın. Üstüne tuzunu da ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika kavurun.
- Biberler kavrulduktan sonra bir servis tabağına alın.
- Yoğurtlu sos için; yoğurdu bir kaba alın, üstlerine sarımsakları rendeleyin. Tuzunu da ekleyip güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız yoğurtlu sosu, servis tabağına aldığınız biberlerin üstüne gezdirin. İnce ince doğradığınız maydanozlarla süsleyerek servis edin.
Köz Kırmızı Biber Kavurması tarifinin püf noktası nedir?
Zamandan tasarruf etmek için, hazır közlenmiş biberle de bu tarifi yapabilirsiniz. Biberleri kendiniz közlerseniz, közlendikten hemen sonra, henüz sıcaklarken bir poşete koyup, poşetin ağzını kapatın ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Bu şekilde kabukları daha rahat soyulacaktır.