Köz Biberli ve Kuru Domatesli Spagetti Tarifi
Köz Biberli ve Kuru Domatesli Spagetti tarifi: Köz Biberli ve Kuru Domatesli Spagetti için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Biberli ve Kuru Domatesli Spagetti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Köz Biberli ve Kuru Domatesli Spagetti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 250 gram Spagetti Makarna
- 3 litre su (kaynar)
- 2 yemek kaşığı tuz
Sos için:
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 6 adet kuru domates (yağda beklemiş)
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kuru domates yağı
Sarımsaklı ekmek kırıntısı için:
- 6 dilim ekmek (fırında kurutulmuş)
- 2 diş sarımsak
- 6 dal maydanoz
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
Köz Biberli ve Kuru Domatesli Spagetti tarifi nasıl yapılır?
- Spagettiyi tuzlu kaynar su dolu tencereye bırakın.
- Ufak bir doğrayıcı ya da blenderde sos malzemelerinin hepsini püre haline getirin.
- Ayrı bir doğrayıcıda da kızarmış ekmek ve sarımsak karışımı toz haline getirip hazırlayın.
- Makarnalar diriliğini kaybetmeye başlayınca büyük bir tavaya biber sosunu koyun ve üzerine makarna suyundan azar azar ilave edin.
- Ayrı ufak bir tavada ekmekleri kısık ateşte biraz daha kızartın.
- Makarnalar tam pişmeden hepsini sosun içine alın ve azar azar makarna suyu eklemeye devam edin.
- Makarna sosla tamamen kaplanınca ocaktan alın ve servis tabaklarına paylaştırın.
- Son olarak sarımsaklı ekmek kırıntılarını bolca makarnanın üzerine serpin, arzuya göre biraz daha zeytinyağı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.