Köz Biberli Humus Tarifi
Köz Biberli Humus tarifi: Köz Biberli Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Biberli Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Köz Biberli Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 adet kapya biber
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1/2 adet limonun suyu
- 1/4 demet maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Köz Biberli Humus tarifi nasıl yapılır?
- Kapya biberleri fırında ya da ocak üstünde közlüyoruz.
- Bu esnada haşlanmış nohutları rondoda parçalıyoruz.
- Közlenen kapya biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartıp rondoya atıyoruz. Nohutları, kapya biberlerle tekrar parçalıyoruz.
- Karışımı rondodan çıkartıp derin bir kaba aktarıyoruz. Ardından zeytinyağı, limon suyu, tahin ve baharatlarla karıştırıyoruz.
- Son olarak humusu, servis tabağına alıp üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süslüyoruz. Afiyet olsun.
Köz Biberli Humus tarifinin püf noktası nedir?
Haşlanmış nohutları rondodan geçirirken 1-2 yemek kaşığı su eklerseniz parçalama işlemini daha kolay gerçekleştirirsiniz.