Köz Biberli Domates Çorbası Tarifi
Köz Biberli Domates Çorbası tarifi: Köz Biberli Domates Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Köz Biberli Domates Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Köz Biberli Domates Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy kapya biber
- 2 adet büyük boy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı (silme) un
- 600 mililitre su
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Köz Biberli Domates Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Domatesleri ortadan ikiye kesin, ortalarına birer diş sarımsak gömün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine domates ve biberleri dizin.
- Domates ve biberleri 180 derecelik fırında 20 dakika közleyin, fırından çıkartınca kabuklarını soyun ve dilimleyin.
- Bir tencereye sıvı yağı ve unu alın, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Köz biberleri, köz domatesleri ve bir kaşık salçayı da tencereye ekleyip karıştırın.
- 3 su bardağı (600 ml) suyu, azar azar tencereye ekleyin. Blender yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.
- Tuz ve karabiberini arzunuza göre ayarlayın. Çorba 4-5 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Köz Biberli Domates Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbaya su yerine tavuk, et, kemik veya sebze suyu ekleyebilirsiniz, lezzetini artıracaktır. Su miktarını, tercih ettiğiniz kıvama ulaşana kadar azaltabilir veya artırabilirsiniz.